Slávisti v lete získali päť posíl. Z Liberca prišli Ondřej Karafiát, Tomáš Malinský, Ján Kuchta a talent Michal Baran, z Karvinej potom Ondřej Lingr. Naopak niekoľko hráčov odišlo opačným smerom hosťovať na sever Čiech a v Edene definitívne skončili opory Tomáš Souček s Jozefom Hušbauer, ktorí už na jar hosťovali v cudzine.

Slaviu by mal v najbližšej dobe opustiť Jan Sýkora, ktorý má namierené do Poľska. Už v minulej sezóne hosťoval v Jablonci. Inak Pražania zatiaľ ďalšie odchody neplánujú, hoci majú od zahraničných klubov rad ponúk na opory.

“Naposledy prišla vo výške šiestich miliónov eur včera na ďalšieho hráča, o ktorom sa ešte nehovorilo. Dostávame ponuky na fašiangy, Coufala, Musu, Olayinku, Stanciute. Naše včerajšie rozhodnutie predstavenstva je, že v tejto chvíli nikoho neuvoľníme,” uviedol Tvrdík.

“O prípadných prestupoch budeme rozhodovať až po odvetnom zápase 4. predkola Ligy majstrov. Pre nás je teraz absolútnou prioritou podriadiť všetko postupu do Ligy majstrov. Teraz nebudeme jednať o žiadnych prestupoch, nechceme hráčom ponuky oznamovať, dávať im ich do hláv,” uviedol Tvrdík .

Pražania odmietli, že by momentálne rokovali o príchodoch reprezentačného stredopoliara Vladimíra Daridy či návrate Slováka Miroslav Stoch, ako špekulovali médiá.

“Bavíme sa o troch menách, ktorá by klub mohla doplniť, ale pravdepodobne len v prípade odchodu nejakého hráča. Nie je to ale ani jedno z týchto mien,” povedal slávistický kouč Jindřich Trpišovský.