Elitného útočníka s deviatkou na chrbte riadne rozrušila Bartomeova rozhovor na tému zmien v klube krátko po hanebné prehre 2: 8 s Bayernom Mníchov, znamenajúci vyradenie vo štvrťfinále Ligy majstrov. Prezident totiž začal vymenovávať hráčov, ktorých predaj nie je pre klub prípustný. “Messi je nedotknuteľný a nepredajný. Vie o tom on, vieme o tom všetci. Ale existujú aj ďalšie nepredajní futbalisti ako Marc-André ter Stegen, Clément Lenglet, Nélson Semedo, Frenkie De Jong, Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé … Hráči, s ktorými počítame do budúcnosti. “

Luis Suárez? Nikde …

Rovnako ako jeho ďalší hviezdni kolegovia stojace za úspešnú érou katalánskeho celku. Konkrétne napríklad Jordi Alba, Sergio Busquets, Ivan Rakitič alebo Sergio Busquets. Suárez bol však jediným, kto sa proti prezidentovým slovám verejne ohradil.

Jeho odkaz potom prichádza v čase, keď sa špekuluje nad možným Suárezovým prestupom. Najviac je pritom spojený so svojim niekdajším klubom Ajaxom Amsterdam. “Dávajte pozor na situáciu okolo Suáreza. Nebol spomenutý prezidentom Bartomeumem medzi nedotknuteľnými. Barca je pripravená ho predať, keď dostane “významnú” ponuku. Ajax už kontaktoval jeho agenta a pokúsi sa ho priviesť späť. Mnoho klubov je v závese, “napísal napríklad na Twitter novinár britského denníka The Guardian Fabrizio Romano.

Do celej mozaiky potom zapadá aj citát, ktorý Suárez zdieľal na svojom instagramovém účte. “Nikdy nezabudni, že si architektom svojho vlastného osudu.”

Kouč Erik ten Hag na čele Ajaxu však pre holandský denník Algemeen Dagblad možná prebiehajúce rokovania zo strany amsterdamského celku vyvrátil. “Nič z toho nie je pravda. Ale ak chce Suárez prísť, tak prosím, “pousmial sa.

Následne však zvážnel. “Samozrejme, že sme o tom diskutovali s Marcom, ale v tejto chvíli to nie je téma,” priznal kouč konzultácii situácie so športovým riaditeľom Marc Overmars.

“Máte hráča, ktoré privediete ako náhradu a potom máte futbalistami zo špičkovej kategórie, ktoré celý tím neuveriteľne posilní pozdvihnú. Suárez medzi ne patrí, “chválil Ten Hag útočníka, ktorý obliekal dres Ajaxu medzi rokmi 2007 a 2011.

Súčasná Suárezová zmluva v Barcelone platí do konca budúcej sezóny, ak však odohrá aspoň 60% všetkých zápasov, automaticky sa predĺži aj pre ročník 2021/2022. Útočníkovu hodnotu potom renomovaný portál transfermarkt.com odhaduje na 28 miliónov eur