Futbalisti Liverpoolu angažovali v posledný deň zimného prestupového okna dva stredné obrancu, ktorí by mali obhajcovia anglického titulu pomôcť vyriešiť súčasné problémy s defenzívu. “Reds” získali na hosťovanie do konca sezóny z nemeckého Schalke Ozana Kabak a na prestup z druholigového Preston Bena Daviesa.

Dvadsaťpäťročný Davies si prvýkrát vyskúša angažmán v Premier League, doteraz pôsobil len v nižších súťažiach. S anglickým šampiónom, ktorému patrí tretie miesto v tabuľke, podpísal bližšie nešpecifikovanú dlhoročnú zmluvu.

“Myslím, že je asi jasné, že v normálnom prestupovom okne bez problémov by sme sa nedívali po Prestone, či je tam nejaký hráč pre nás. Nie je to moc pravdepodobné. Ale naše problémy boli čím ďalej jasnejšie a navyše v ňom vidíme skutočný potenciál,” uviedol pre klubový web tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.

Vedľa Daviesa Liverpool posilnil defenzívu aj o tureckého stopéra Kabak. Dvadsaťročný zadák má na konte sedem štartov za reprezentačný A-tím. Podľa britských médií je súčasťou dohody “Reds” s Schalke aj opcie na trvalý prestup.