José Mourinho bude od novej sezóny trénovať znova v Taliansku. Dohodu o spolupráci oficiálne potvrdil aj jeho nový klub na sociálnych sieťach.

José Mourinho povedie od sezóny 2021/2022 taliansky celok AS Rím. Klub z večného mesta túto prekvapivú správu potvrdil v utorok popoludní prostredníctvom sociálnych sietí. Portugalský tréner je na voľnej nohe necelý mesiac po tom, čo skončil na lavičke Tottenhamu.

AS Rím v tejto sezóne zatiaľ v Serii A háji 7.miesto a očakáva sa, že v budúcom ročníku sa predstaví v Konferenčnej lige UEFA. Okrem toho sú Vlci v semifinále Európskej ligy, no prvý zápas na pôde Manchestru United prehrali vysoko 6:2. Aj táto prehra pravdepodobne utvrdila vedenie Gladiátorov, aby prehodnotili spoluprácu s aktuálnym trénerom P.Fonsecom. Kým sa nezačne Josého opätovná kariéra v Taliansku, bude pôsobiť ako expert v štúdiu talkSPORT.

José už na Apeninskom polostrove pracoval, keď v rokoch 2008-2010 viedol milánsky Inter. Za dve sezóny dokázal vtedy vyhrať dvakrát ligu, Ligu majstrov, taliansky pohár, taliansky superpohár a stať sa tiež trénerom roka 2009.