Už dlhšie sa v zákulisí hovorilo o tom, že Marek Hamšík je na odchode z čínskeho klubu Dalian a pred blížiacimi sa majstrovstvami Európy sa chce rozohrať na „starom kontinente”.

V úvode aktuálneho týždňa médiami preletela správa, že bývalý líder SSC Neapol rokuje so Slovanom Bratislava. Udalosti posledných dní však jeho návrat na Tehelné pole zvrátili.

Vo štvrtok talianske médiá informovali o tom, že Marek Hamšík už predčasne ukončil kontrakt v Číne, ktorého platnosť mala pôvodne vypršať až na konci aktuálneho kalendárneho roka. Švédske periodikum SportExpressens dnes informovalo o tom, že Marek Hamšík sa už slovne dohodol s klubom IFK Göteborg a v najbližších dňoch by mal aj pricestovať do krajiny.

Švédi upozorňujú, že v tomto okamihu je Marek Hamšík dohodnutý s klubom iba ústne, teda ešte nič nie je podpísané. A ako je vo futbale dobre známe, kým niečo nie je podpísané, tak to nie je úplne isté. RTVS však v priebehu piatka informoval, že kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie už kontrakt podpísal.