Aktuálna sezona futbalovej Ligy majstrov, ktorú v marci prerušila pandémia koronavírusu, sa od štvrťfinále dohrá Turnajový na jeden zápas miesto klasických dvoch. Osem najlepších tímov súťaže sa od stredy 12. augusta stretne o víťaznú trofej v Lisabone. Rozhodol o tom výkonný výbor Únie európskych futbalových asociácií UEFA. Finále je na programe v Lisabone 23. augusta.

UEFA rozhodla, že odvety osemfinále sa dohrajú 7. a 8. augusta. Turnaj “Final Eight” potom začne v Lisabone 12. augusta a vyvrcholí finálovým zápasom 23. augusta na domácom štadióne Benficy.

Vzhľadom na zmenu formátu play-off Ligy majstrov sa zápasy od štvrťfinále hrajú jednokolové na neutrálnej pôde.

Možnosť piatich striedanie, ktorá bola zavedená na jar už v priebehu reštartu futbalových súťaží, platí aj pre finálový turnaj v Lisabone. Platí však obmedzenie, že každý tím smie striedaním prerušiť hru iba trikrát. Zároveň sa zvýšil z 18 na 23 počet hráčov, ktorí smú v priebehu zápasu LM na lavičku.

Finálový turnaj bude hostiť hlavné mesto Portugalska. V Lisabone žije cez 500 tisíc obyvateľov (v aglomerácii cez 3 mil. Obyvateľov) a finále Ligy majstrov uvidí tretíkrát. Pri poslednom lisabonskom finále v roku 2014 zvíťazil Real Madrid 4:1 nad Atlético.