LM sa znovu rozbehla po päťmesačnej prestávke zavinenej pandémiou koronavírusy. Obnovenie súťaže sprevádza rad hygienických opatrení. Zápasy sa do odvolania budú hrať bez divákov a zatiaľ čo osemfinálovej odvety sa ešte uskutoční na domácich štadiónoch konkrétnych klubov, od štvrťfinále sa bude Liga majstrov hrať v Lisabone a na jeden zápas.

Juventus musel doťahovať stratu z prvého duelu a miesto vyrovnanie manka rýchlo inkasoval. Bentancur síce podľa opakovaných záberov zasiahol ako prvý balón, ale rozhodca Zwayer nariadil proti domácim penaltu. Depa po vzore českej legendy Antonína Bábiky zvolil dloubáček do stredu bránky av 12. minúte poslal Lyon do prekvapivého vedenia.

Taliansky majster rovnako z pokutového kopu ešte do pauzy zrovnal. Pri Pjaničově standardce škrtnul loptu o Depayovu ruku a Ronaldo z ďalšej diskutabilná penalty nezaváhal. Brankára poslal na opačnú stranu.

Po hodine hry portugalský kanonier otočil stav. Spoza vápna vyslal tvrdú strelu, ktorá sa po teči od gólmana Lopesa odrazil do tyče a do siete. Ronaldo dal 130. gól v Lige majstrov a opäť vylepšil svoju rekordnú bilanciu v súťaži. V osemfinále si pripísal už 25 gólov.

V 76. minúte mohol tridsaťpäťročný útočník skompletizoval hetrik a streliť postupový gól, hlavou ale zamieril nad. Vzápätí sa hostia márne dožadovali ďalšie penalty rovnako ako na opačnej strane domáci.

Záverečný nápor Juventusu už zmenu stavu nepriniesol a Ronaldo tak ani v druhej sezóne po príchode z Realu “Starú dámu” k vytúženému triumfu v Lige majstrov nedokáže. Lyon sa stal prvým francúzskym celkom, ktorý v súťažiach UEFA vyradil Juventus, a môže sa tešiť na prvé štvrťfinále LM od sezóny 2009/10.