Tréner Interu Antonie Conte síce ešte nedávno tvrdil, že príchod Messiho je nemysliteľným a milánsky gigant Argentínčana nezíska, lenže denník The Sun teraz prišiel so senzačný správou, že sa pre najlepšieho futbalistu súčasnosti chystá v klube ohromujúci zmluva. O tom, že by Messi mohol myslieť na zmenu futbalovej adresy, svedčí aj to, že prakticky po celú sezónu neskrýval nespokojnosť s tým, čo sa deje v klube z Camp Nou.

A výsledky mu dali za pravdu. Barca aj napriek sľubne rozbehnutej lige skončila nakoniec druhá, o päť bodov za Realom Madrid. To muselo Messiho veľmi bolieť, pretože dlho dopredu varoval, že sa jeho tím musí zlepšiť, aby získal titul. Nestalo sa. Vedenie klubu podržalo aj tak vo funkcii kouča Quique Setiena, s ktorým si údajne nemá Messi moc rozumieť. Teraz má ale kouč Barcelony hlavu na polene, médiá píšu, že keď nevyhrá jeho tím Ligu majstrov, bude sa z klubu pakovať.

Podľa La Gazzetta Dello Sport je každopádne Inter Milan pripravený zaplatiť Messimu skoro 60 miliónov libier za sezónu, ponúkne mu vraj rovno štvorročný kontrakt. A fanúšikovia sú vo vare a netrpezlivo sledujú, čo sa bude diať. Veď by sa znovu dočkať súbojov dvoch najlepších futbalistov súčasnosti v jednej lige, za Juventus páli ostrými Portugalčan Cristiano Ronaldo.

Ak Messi prikyvne, ihneď dá rivalovi na frak. Trebárs už len výškou platu. Ronaldo zarábal 27,3 milióna libier pred pandémiou koronavírusu, potom došlo v rámci úspor k zníženiu odmien. Proti Argentínčanovi by ale bral hotový bagateľ.