Londýnsky futbalový klub Arsenal zrušil kvôli ekonomickým dôsledkom pandémie koronavírusy 55 pracovných miest. Do finančných ťažkostí sa víťaz Anglického pohára dostal po výpadku príjmov okrem iného z televíznych práv, predaja vstupeniek a komerčných aktivít. Hráči a vedenie síce pristúpili v priebehu prerušenej minulej sezóny na zníženie platov, pred tou ďalšie je ale nutné pristúpiť k ďalším úsporám, oznámil klub, ktorý sa tento rok nekvalifikoval do lukratívne Ligy majstrov.

“Náš cieľ je chrániť čo možno najdlhšie pracovnej pozície a základné platy, ale bohužiaľ sme sa ocitli v situácii, že musíme pristúpiť k prepusteniu 55 zamestnancov,” uviedol klub na svojom webe.

Ku škrtom sa vedenie odhodlalo vzhľadom k neistej situácii v nasledujúcej sezóne. “V súčasnosti to vyzerá tak, že na začiatku sezóny nepřivítáme na štadióne žiadne fanúšikov a potom sa ich bude môcť vrátiť len obmedzené množstvo. To sa prejaví na príjmoch zo vstupného, ​​sponzorských peňazí aj z televíznych práv. Globálne ekonomické prognózy sú tiež veľmi nepriaznivé,” dodal klub.