Športový riaditeľ Fabio Paratico má pred novou sezónou veľké plány. Podľa Corriere dello Sport by sa mohli po boku hviezdneho Cristiana Ronalda objaviť čoskoro Suárez aj Griezmann. Rozhodne to bude niečo stáť, ale odborníci pripomínajú, že pre rokovania s Barcelonou o uvoľnení niektorých hráčov nastala ideálna chvíľa.

Katalánsky gigant s šesťnásobným najlepším futbalistom planéty Lionelom Messim má totiž za sebou čiernu sezónu, ktorú odniesol vyhadzovom tréner Quique Setién, a tiež zmeny v kádri sú zrejme nevyhnutné. V lige obsadila Barcelona druhé miesto so stratou piatich bodov na Real Madrid. V domácom pohári vypadla vo štvrťfinále a po vyradení v rovnakej fáze Ligy majstrov zakončila sezónu prvýkrát od roku 2008 bez trofeje. Aj preto sa jej svätostánok Camp Nou dočkal na sociálnych sieťach nelichotivého označenie Cup No.

Podľa španielskych médií má v Barce pozícii “nepredajných” iba štvorica hviezd. Suárez a Griezmann však medzi nimi údajne nie sú, a v prípade adekvátnej ponuky môžu tím opustiť, čo Juventusu v jeho plánoch nahráva.