Barcelona meno Setiénova nástupcu zatiaľ neoznámila, iba uviedla, že tak urobí v najbližších dňa a nový kouč sa už bude podieľať na prestavbe mužstva. Podľa médií by sa mal tímu ujať Ronald Koeman, ktorý ako hráč s klubom získal štyri tituly a vyhral Ligu majstrov. Potom v ňom pôsobil aj ako asistent.

Päťdesiatsedemročný Koeman od januára 2018 trénuje holandskú reprezentáciu, ktorú vlani doviedol do finále Ligy národov a so zväzom má zmluvu až do svetového šampionátu v roku 2022. Majster Európy z roku 1988 koučoval tiež v Ajaxe Amsterdam, Benfice Lisabon, PSV Eindhoven, Feyenoordu, Southamptonu alebo Evertonu.

Správna rada Barcelony po deväťhodinová rokovaní tiež oznámila, že nové voľby do vedenia klubu sa uskutoční v marci 2021. “Zvolávať predčasné voľby okamžite nedáva zmysel. Liga začne 12. septembra a berieme tiež ohľad na situáciu okolo koronavírusy,” uviedlo vedenie vo vyhlásení.

Šesťdesiatjedenročný Setién prišiel do Barcelony v polovici januára, keď nahradil odvolaného Ernesta Valverdeho. Tím pod jeho vedením v lige obsadil druhé miesto so stratou piatich bodov na Real Madrid. V domácom pohári vypadol vo štvrťfinále a po vyradení v rovnakej fáze Ligy majstrov zakončil sezónu prvýkrát od roku 2008 bez trofeje.