Išlo by možno o jeden z najsenzačnejších prestupov v histórii futbalu. Cristiano Ronaldo by mohol zamieriť do Barcelony, a nastupovať tak v útoku po boku svojho večného rivala Lionela Messiho. Vyzerá ako fantasmagorie, ale španielsky novinár Guillem Balague tvrdí v rozhovore pre BBC, že Juventus sa snaží zbaviť obrovské finančné záťaže, ktoré so sebou pôsobenie Ronalda v tíme nesie, a ponúkol ho k prestupu práve do Barcelony.

Nie je asi potrebné nejako zdôrazňovať, že Ronaldo strávil najlepšie roky v tábore barcelonského nezmieriteľné konkurenta Realu Madrid. Práve súboje jeho s Messim a Barcelonou bývali mimoriadne vyhrotené.

Ekonomická situácia je v dôsledku Koronavirové pandémie aj pre futbalové veľkokluby zložitá a Ronaldov plat v prepočte okolo 850 miliónov korún ročne znamená aj pre šampióna Serie A Juventus značné bremeno.

Ronaldo je teraz ponúkaný všade vrátane Barcelony. Nie som si ale istý, či sa im podarí ho nejako zbaviť kvôli peniazom, ktoré zarába. Kto by takýto balík platil? “Rozhovoril sa Balague pre 5 Live Sport.