Za Lipsko odohrá zápasy v Lige majstrov a tým to končí. Potom sa Patrik Schick vráti späť do Ríma, s ktorým má platný kontrakt až do leta 2022. Vedenie AS po dlhých mesiacoch vyjednávaniach ukončilo všetky debaty s nemeckým klubom. “K dnešnému dňu platí, že Patrik sa po skončení Champions League vracia do Ríma,” potvrdil denníku Šport žeravu informáciu hráčov agent Pavel Paska.

Vysnívaný prestup, o ktorý mal tak veľký záujem, podľa všetkého padá. Rokovania medzi Lipskom, kam Patrik Schick zamieril na hosťovanie vlani v lete, a jeho talianskym náprotivkom sa tiahla prakticky od záveru minulého roka. Vedenie AS si po celú dobu úplne striktne držalo nasledujúce linku: na obchode sa dohodneme, ale iba v prípade, že hráč do nemeckého klubu prestúpi, a to minimálne za sumu dvadsaťpäť miliónov eur. Pôvodný suma, na ktorej sa oba kluby dohodli pred rokom, bola ešte o štyri milióny vyššia.

Predstava Lipska, najmä po nástupe pandémie, však bola odlišná. Cenu za prestup chcelo znížiť zhruba o štyridsať percent. K dohode ani po dlhych rokovaniach, do ktorých sa zapojil aj agent hráča Pavel Paska, nedošlo. Lipsko v posledných týždňoch zmenilo taktiku, chcelo predĺžiť hosťovanie a vyjednať si nižšiu opciu. Hráča kúpiť natvrdo odmietlo.