Maurizio Sarri už nie je trénerom futbalového Juventusu. Taliansky klub ho deň po krutom vyradenie z Ligy majstrov odvolal. Budúcnosť Pavla Nedvěda čoby funkcionára turínskeho tímu zostáva neistá.

Turínsky šéfovia zverejnili správu o vyhodení odborníka na oficiálnom webe. “Futbalový klub Juventus oznamuje, že Maurizio Sarri bol uvoľnený zo svojho postu ako tréner prvého tímu,” uviedla stránka www.juventus.com. “Klub by rád poďakoval trénerovi za to, že napísal novú stránku v histórii Juventusu deviatym Scudetto v rade,” stojí v správe.

Sarri tak strávil v čiernobielom klube jedinú sezónu. Taliansky titul síce získal, lenže s Cristianom Ronaldom v zostave pomýšľal predovšetkým na prielom v Lige majstrov. V tej však skončil hneď po reštarte súťaže v osemfinále, keď nestačil na Olympique Lyon. O vyradenie Juventusu spolurozhodla kontroverzné penalta v piatkovej odvete, ktorú taliansky klub síce vyhral 2: 1, ale po prehre 0: 1 v prvom súboji vypadol.

V Taliansku sa čulo špekuluje o tom, či Sarriho vyhadzov bude znamenať aj koniec funkcionárskeho pôsobenia viceprezidenta Pavla Nedvěda v klube. “Pred pár dňami som ich pochválil za to, ako túto náročnú sezónu zvládli. Táto skupina riaditeľov bude naďalej spoločne pracovať a usilovať o cieľ, na ktorý by sa mal Juventus zamerať. Pevne sa ich budem držať,” vyhlásil boss klubu Andrea Agnelli o českej legende a športovým riaditeľovi Fabiu Paraticim v rozhovore pre Sky Sport Italia.