Kým Benzema a spol. sa chystali na dôležitý večerný súboj v boji o postup, jedna z najdrahších akvizícií v histórii Realu relaxovala na greene.

“Gareth sa rozhodol, že k stretnutiu nenastúpi,” zaskočil tréner Zinedine Zidane na štvrtkovej tlačovke novinárov, ktorí ho za Balea chceli dusiť.

Kým Kartové suspendovaný kapitán Sergio Ramos trval na tom, aby v nominácii bol a mohol tím podporiť priamo na štadióne, Bale si užíval španielskej pohody.

Podľa britských médií si všetko vyhodnotil tak, že by proti City nenastúpil. Stalo sa tak už v posledných siedmich ligových zápasoch, kedy Real šprintoval za titulom. A tak radšej zostal doma a vyrazil si užiť voľného dňa na golf.

Celkom má waleský reprezentant v sezóne v 20 dueloch iba tri góly. A nie je žiadnym tajomstvom, že v Zidanových plánoch už nefiguruje. On a jeho agent však mienia dodržať zvyšné dva roky zmluvy.

Nie je tomu tak dávno, kedy mal Baleov manažér vedeniu Madridu odkázať: “Z Realu neodídeme. Aj keby mal Gareth dva roky nehrať futbal a namiesto toho sa venoval golfu. Ročne mu pritom španielsky klub vyplatí na mzdách až 17 miliónov eur.