“Dnešok je jedným z najdôležitejších a zároveň najťažších dní v mojom športovom živote. Nastal čas povedať zbohom,” uviedol na sociálnych sieťach Casillas, ktorý väčšinu úspešnej kariéry strávil v Reale Madrid.

“Dôležitá je cesta, po ktorej ideme, a ľudia, ktorí nás pri tom obklopujú. To, kam nás zavedie, záleží len na našej práci a úsilie. Myslím, že bez váhania môžem povedať, že moja cesta je presne tá, o ktorej som sníval, “napísal Casillas v dlhom listu na rozlúčku.

S Realom získal rad titulov na čele s tromi triumfy v Lige majstrov. Po 16 rokoch odišiel do Porta, kde absolvoval posledných päť sezón. Ako kapitán doviedol španielsku reprezentáciu k titulu majstrov sveta v roku 2010 a tiež k triumfom na európskom šampionáte v rokoch 2008 a 2012 Za Španielsko zohral 167 stretnutí, jeho národný rekord vlani prekonal Sergio Ramos.

Najlepšie v histórii Realu
“Najlepší brankár v histórii Realu i španielskeho futbalu k nám prišiel ako deväťročný. Vyrástol tu, nosil náš dres 25 rokov a stal sa jedným z najúspešnejších kapitánov všetkých čias,” vzdal Casillasovi na svojom webe hold Real.

V ankete Medzinárodnej federácie futbalových historikov a štatistikov (IFFHS) bol Casillas päťkrát vyhlásený najlepším svetovým brankárom roka a v hlasovaní o najlepšieho gólmana 21. storočia skončil v roku 2012 druhý za Talianom Gianluigim Buffonom.