Zamieri kanonier Blaugranas do zámoria? Biznismen a majiteľ amerického klubu Inter Miami David Beckham sa pred štartom MLS snaží do svojho celku zlanáriť útočné eso Barcelony. Uruguayec Louis Suárez už mal od bývalého anglického reprezentanta dostať konkrétnu ponuku ku štvorročnému kontraktu. Podľa španielskych médií chce ale tridsaťjedenročný futbalový sniper na Pyrenejskom polostrove zostať.

Suárez v uplynulej sezóne exceloval 19 strelenými bránkami a 12 asistenciami. Absolvoval ale takisto operáciu zraneného menisku v pravom kolene a niekoľko mesiacov bol mimo hry. V zmluve s katalánskym veľkoklubom má preto dodatok, podľa ktorého mu Barcelona na konci budúcej sezóny predĺži zmluvu o ďalších dvanásť mesiacov za predpokladu, že odohrá aspoň 60% zápasov.

Suárez prestúpil k Blaugranas v roku 2014 z Liverpoolu za 74 miliónov libier. Podľa serveru Tranfermarkt vsietil v drese Barcelony 196 gólov v 281 zápasoch, štyrikrát zdvihol nad hlavu pohár pre majstra La Ligy, štyrikrát vyhral Španielsky pohár a raz Ligu majstrov.