Aktuálna sezóna futbalovej Ligy majstrov, ktorú v marci prerušila pandémie koronavírusy, sa znovu rozbehne 7. a 8. augusta zvyšnými štyrmi osmifinálovými viktimizácii a od štvrťfinále sa dohrá Turnajový na jeden zápas miesto klasických dvoch. Osem najlepších tímov súťaže sa v auguste stretne o víťaznú trofej v Lisabone.

Podobným spôsobom sa od štvrťfinále dohrá aj Európska liga, a to v štyroch nemeckých mestách. Dnes o tom rozhodol výkonný výbor Únie európskych futbalových asociácií UEFA.

Účasť medzi najlepšie osmičkou Ligy majstrov už si v marci zaistili Paris St. Germain, Bergamo, Atlético Madrid a Lipsko. Z osemfinále zostáva odohrať odvetnej duely Manchester City – Real Madrid, Juventus Turín – Lyon, Bayern Mníchov – Chelsea a Barcelona – Neapol.

UEFA rozhodla, že osemfinále sa dokončí 7. a 8. augusta. Zatiaľ neurčila, či to bude na štadióne tímov, ktoré mali byť v odvete vedené ako domáce, alebo už v Portugalsku. V druhom prípade by využila arény v Porte a Guimaraes.

Turnaj “Final Eight” Ligy majstrov začne v Lisabone 12. augusta a vyvrcholí finálovým zápasom 23. augusta. Hrať sa bude na štadiónoch Benficy a Sportingu.

Európska liga v rovnakom formáte
Rovnakým spôsobom sa dohrá Európska liga, ktorá bola tiež prerušená v priebehu osemfinále. Dohrávania začnú 5. a 6. augusta, súboje Sevilly s AS Rím a Interu Miláno s Getafe, v ktorých sa nestihol odohrať ani úvodný zápas, sa uskutoční len na jedno stretnutie na neutrálnej pôde v Nemecku.

Turnaj pre osem najlepších celkov v Európskej lige potom budú od 10. do 21. augusta hostiť nemecké mestá Duisburg, Dusseldorf, Gelsenkirchen a Kolín nad Rýnom, kde sa uskutoční finále.