Podľa informácií denníka Corriere dello Sport by Juventus rád ušetril peniaze, a je preto ochotný sa vzdať aj svoje najžiarivejšie hviezdy, ktorá samozrejme poberá najmastnejšie mzdu. Talianske zdroje sa zhodujú, že “stará dáma” by dala Ronaldovi zbohom za ponuku okolo 55 miliónov eur. Teda o fúz viac ako len polovicu sumy, za ktorú ho priviedla v roku 2018 z Realu Madrid.

Práve Real by mal byť v čele frontu potenciálnych záujemcov. Tabuľka strelcov kráľovského veľkoklubu má na prvom mieste Karima Benzemu a potom dlho nikoho, kanonier Ronaldo by sa im tuho hodil. A že sa môže vrátiť za polovicu? Pre biznismena Florentina Péreza sladký bonus.

Nutné samozrejme povedať, že Ronaldo by vo svojich 35 rokoch bol iba dočasným riešením. Real má na prvom mieste snových posíl trochu iné meno, Kylián Mbappého. 21-ročná hviezda PSG by ale stála poriadny zväzok peňazí, ktorý by sa mohol blížiť 200 miliónom eur. A to je v čase krízy spôsobenej koronavírusy, kedy sa viac-menej všetky príjmy futbalových klubov zastavili, dosť nereálny požiadavku. V Madride si tak plánujú na francúzsku star počkať. A zatiaľ im môže byť k službám skúsenejší, ale výrazne lacnejšie snajper.

Že Ronaldo má byť prvý “obeťou” turínskeho šetrenie je naporúdzi kvôli jeho kontraktu. Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty poberá 558 tisíc eur týždenne, čo v korunách robí zhruba pätnásť miliónov. Iste, teraz sa vzdal štvormesačné gáže ako všetci hráči, až sa ale koronavírus preženie, bude túto tučnú výplatu zase poberať. A to si ani bohatý klub ako Juventus v ére uťahovania opaskov, ktorá ako dopad pandémia určite nastane, nebude môcť len tak dovoliť …