Až doteraz UEFA nepripúšťala, že by sa prestížnej klubovej súťaže nedohral. Vymýšľajú a modelujú sa rôzne varianty, objavila sa myšlienka, že by sa Champions League mohla dohrať turnajovú formou na jednom mieste a bez divákov, posúvajú sa termíny, hľadajú riešenie.

Champions League pritom zatiaľ dospela len do osemfinále a ani to nebolo vzhľadom na Koronavirové pandémiu dohrať kompletný. Kým futbalisti Paris SG, Atlética Madrid, Atalanty Bergamo a Lipska si postup do štvrťfinále už zaistili, štyri ďalšie dvojice odvety zohrať nestihli.

Európska liga má za sebou dokonca len prvý osemfinálovej duely, pričom tímy španielskeho Getafe a Interu Miláno nehrali ani ten prvý.

“V tejto chvíli toho veľa nevieme. Čakáme na ďalší vývoj hrozné situácie vo svete, a hlavne v Európe. Samozrejme by bolo oveľa lepšie hrať zápasy aspoň za zatvorenými dverami za prítomnosti televízie ako nehrať vôbec, ale sme odkázaní na to, čo nám úrady v jednotlivých krajinách dovolí, “hovoril prezident UEFA pred kamerami ZDF o júli a auguste ako o posledných mesiacoch, kedy by sa mohla Liga majstrov a Európska liga ešte dohrať.