Gareth Bale? Alebo snáď Phillip Coutinho? Áno, aj o tejto superhvězdách sa v spojitosti s novým Newcastlom hovorilo. Podľa najnovších správ ale skupina investorov okolo Mohameda bin Salmana lovia aj v iných vodách, a chce hráča, ktorý na rozdiel od Coutinho s Baleom nie je preverený anglickú najvyššiu súťaží.

Hráč, a hlavne kanonier, je to ale par excellence. Gazzetta dello Sport totiž informuje o tom, že “straky” chcú svoj útok posilniť o Cira Immobileho. 30-ročný taliansky reprezentant je odchovanec Juventusu, najplodnejšie éru ale zažil v konkurenčnom FC Turín a predovšetkým teraz v Laziu Rím. S tímom z talianskej metropoly vyhral pohár, dva Superpoháre, v minulej sezóne bol (už druhýkrát v kariére) najlepším strelcom Serie A.

Taliansky denník Gazzetta dello Sport informuje, že Immobileho zástupcovia už boli kontaktovaní nastávajúcimi majiteľmi Newcastlu, ktorí čakajú len na potvrdenie od ligového vedenia, aby mohli tím prevziať. Talianskemu kanonierovi, ktorý má v Laziu zmluvu do roku 2023, ponúkajú päťročnú zmluvu. Ročne by mu malo na účet pritiecť 16 miliónov eur v hrubom (8 miliónov eur čistého). “Biancocelesti” za svoju hlavnú hviezdu zinkasuje 55 miliónov eur. Suma sumárum tak na angažmán talianskeho hráča chcú v Newcastli vyhradiť 135 miliónov eur (3,6 miliardy korún).

Claudio Lotito, prezident Lazia, chce Immobilemu ponúknuť vylepšený kontrakt do roku 2025 so zaručeným príjmom vo výške 4 miliónov eur za rok. Lenže víziu zahrať si najslávnejšie ligu sveta za ambiciózny bohatý klub a brať pritom dvakrát takú gážu bude odrážať asi len veľmi ťažko.