Štyridsaťtriročný rodák z Porta však podľa vlastných slov nedostal žiadnu odpoveď. Niekdajší kouč londýnskych tímov FC Chelsea a Tottenham Hotspur tiež uviedol, že nesúhlasí s rozhodnutiami vedenia v športovej oblasti.

Olympique Marseille v tohtosezónnej edícii Ligy majstrov obsadil v základnej C-skupine poslednú 4. priečku a púť pohárovou Európou sa pre klub skončila. V najvyššej domácej súťaži mu aktuálne patrí až 9. pozícia.

“Prestupové obdobie sa skončilo, pričom v závere klub získal hráča, o príchode som sa však dozvedel po prebudení z médií. Nejde o moje rozhodnutie,” povedal v utorok Villas-Boas. V tomto prípade ide o francúzskeho stredopoliara Oliviera Ntchama, ktorý prišiel na hosťovanie zo škótskeho Celticu Glasgow. “Je to hráč, na ktorého príchod som povedal nie. Nebol na našom zozname,” pokračoval portugalský tréner.

Villas-Boas má zmluvu s Olympique Marseille do konca aktuálnej sezóny a nedávno sa nechal počuť, že z klubu odíde, pretože neverí v jej predĺženie. Jeho ponuka abdikovať prišla tesne po víkendovom “nájazde” nespokojných fanúšikov klubu na tréningový komplex niekoľko hodín pred ligovým súbojom proti Rennes, ktorý napokon z bezpečnostných dôvodov odložili na neurčito.

Olympique v stredu čaká duel Ligue 1 na pôde Lens, počas najbližšieho víkendu hostí doma v ostro sledovanom zápase Paríž Saint-Germain.