Portál football-italia.net najprv napísal, že stopérovi Interu Miláno zabránili vycestovať miestne zdravotné úrady v rámci obmedzení v boji proti pandémii koronavírusu, v nedeľu večer však RTVS na Facebooku informovala, že taliansky klub napokon uvoľnil svojich hráčov.

Dvadsaťpäťročný obranca figuruje v nominácii slovenského trénera Štefana Tarkoviča na duel so Severným Írskom (12. novembra v Belfaste) a zápasy Ligy národov proti Škótsku (15. novembra v Trnave) a Česku (18. novembra v Plzni). Pri nedeľnej remíze s Atalantou (1:1) sa vrátil do zostavy Interu po tom, ako ho z októbrového asociačného termínu aj troch kôl Serie A vyradil pozitívny test ochorenie COVID-19.

Inter bol podľa medializovaných správ jeden z klubov, v ktorých kádri sa vyskytol koronavírus a ktoré nesmú pustiť hráčov do rodných krajín. Týka sa to podľa agentúry AP aj Fiorentiny, Sassuola, FC Janov, AS Rím a Lazia Rím.

V októbri opustilo „bublinu” turínskeho Juventusu šesť futbalistov vrátane Cristiana Ronalda. Klub ich nahlásil lokálnym zdravotným úradom a tie posunuli informácie turínskej prokuratúre, ktorá spustila vyšetrovanie. Portál football-italia.net však pripomenul, že nominovaní reprezentanti sa môžu pripojiť k národnému mužstvu neskôr, keď absolvujú izoláciu.

Výkonný riaditeľ Interu Giuseppe Marotta uviedol, že jeho klub zatiaľ nedostal žiadny zákaz. Dožaduje sa rovnosti, aby niektorí účastníci Serie A nezískali výhodu tým, že ich hráči nemusia cestovať na asociačný termín.