Argentínsky futbalista Lionel Messi nedorazil na nedeľné lekársku prehliadku v Barcelone pred začiatkom prípravy na novú sezónu. Právnici hviezdneho útočníka to zdôvodnili tým, že tridsaťtriročný Messi už nie je hráčom katalánskeho celku. To však vedenie španielskej ligy odmietlo.

Messi v týždni požiadal vedenie klubu, za ktorý hrá od roku 2004, o predčasné ukončenie zmluvy. Podľa právnikov tak mohol urobiť vďaka posunutiu konca sezóny kvôli koronavírusy, pretože za normálnych okolností mohol využiť klauzuly o výpovede kontrakte do 10. júna, čo je dátum zhodné s pôvodným koncom sezóny.

Vedenie španielskej ligy niečo také však poprelo a uviedlo, že Messiho zmluva s Barcelonou, ktorú má ešte na rok, je stále platná. Zdôraznilo tiež, že jedinou cestou, ako môžu prípadní záujemcovia argentínsku hviezdu získať, je zaplatiť výstupné klauzulu vo výške 700 miliónov eur.

Messi sa mal v nedeľu dostaviť na lekársku prehliadku, ktorej súčasťou bol aj test na koronavírus. Pretože na kontrolu ako jediný hráč katalánskeho celku neprišiel, nemôže v pondelok začať s klubom prípravu, ktorú prvýkrát povedie nový tréner Ronald Koeman.

Messi sa pre ukončenie zmluvy rozhodol po neúspešnej sezóne, v ktorej Barcelona prvýkrát od roku 2008 nezískala jedinú trofej. Sezóna pre ňu skončila po debakli 2: 8 s Bayernom Mníchov vo štvrťfinále Ligy majstrov.