Po debakli zostáva tréner Barcelony Quique Setien vo funkcii, podľa španielskych médií je ale len otázkou času, kedy pomyselná futbalová gilotína ukončia jeho angažmán v klube z Camp Nou. Za všetko môže hanebná porážka vo štvrťfinále Ligy majstrov, kedy Barca dostala narezané od Bayernu (2: 8). Médiá už prichádzajú so zaručenými správami, kto by mohol do katalánskeho gigantu nastúpiť ako kouč. Favoritom bol údajne známy Argentínčan Mauricio Pochettino. Proti jeho angažovanie sa ale údajne postavili všetky hviezdy vrátane Messiho.

Je voľný, má za sebou vydarené angažmán v anglickom Tottenhame. Mauricio Pochettino vyzeral ako ideálny adept na prácu v Barcelone. Lenže je tu zádrhel. Proti vymenovanie ambiciózneho kouča sa radikálne postavili skúsení hráči Barcy. To má údajne zvyšovať šance ďalších koučov, ktoré má vedenie z Camp Nou v hľadáčiku – Xaviho či Henryho.

Vedenie Barcelony sa netají tým, že po debakli s Bayernom nastanú v klube veľké zmeny. Quique Setien je ďalej trénerom, ale je verejným tajomstvom, že šéfovia klubu rokujú o jeho nástupcovi. Favoritom číslo jedna bol známy Argentínčan Pochettino, podľa všetkého ho ale o miesto pripravili jeho nevyberané výroky na adresu FCB z minulosti.

“Starší hráči Barcelony a je medzi nimi aj Lionel Messi, majú obrovský vplyv na klubová rozhodnutia. A podľa všetkého odmietli zakopať vojnovú sekeru. Prezidenta Josepa Bartomeua vyzvali, aby hľadal trénera ďalej a inde, “uvádza As s odkazom na to, že Pochettino je v kontakte s vedením z Camp Nou od januára, a dokonca bol minulý mesiac s šéfom Barcy na večeru.