Dva poháre do rovnakého mesta? Prečo nie … Futbalová Európska liga sa po marcovom prerušení kvôli pandémii koronavírusy a dohraní domácich súťaží znovu rozbehne bez divákov v stredu a vo štvrtok osmifinálovými zápasy. Liga majstrov sa pridá v piatok. Podľa bookmakerov je celkom reálne, že si trofeje z Ligy majstrov a Európskej ligy odvezú z finálových miest Manchester City a Manchester United.

Podrobia si jedno anglické mesto celú futbalovú Evbopu? Manchester City a Manchester United sú podľa kurzov najväčšími favoritmi oboch súťaží, ktoré sa po pauze dohrajú v Lisabone a na štyroch štadiónoch v Nemecku.

Európska liga má v United jasného favorita na celkové víťazstvo v kurze 3: 1. “Manchester predviedol skvelý reštart v domácej súťaži a dokráčal až na tretie miesto v Premier laegue. A ďalšie výzvou je trofej z pohárovej Európy, “odhaduje Petr Urbanec, futbalový bookmaker Tipsportu. Podľa odhadu jeho kancelárie nebudú stačiť ani ďalšie veľké kluby Inter Miláno 6: 1, Leverkusen 8: 1 alebo Sevilla 9: 1.

Okruh kandidátov na zisk Ligy majstrov je oveľa vyrovnanejšia. Ale aj tu je top favoritom milionársky klub z Manchestru – City v kurze 4,5: 1. “Stávkara však presvedčil najmä Bayern, ktorý v prvom zápase osemfinále sfúkol Chelsea na jej ihrisku 3: 0, a preto je zatiaľ nejsázenějším tipom na víťaza LM, teraz v kurze 4,7: 1,” hovorí Urbanec.

Tretím najväčším favoritom je podľa bookmakerov PSG v kurze 6: 1, lenže stávkari preferujú ako ďalší tím Juventus v kurze 14: 1. Ako je to možné? “Vidím to jasne. Faktor Cristiano Ronaldo. Nech je tento futbalista milovaný alebo nenávidený, tak vyhrávať veľké zápasy pre svoj tím rozhodne vie, “dodáva Urbanec.

“Do reštarte Ligy majstrov vstupujú najlepšie tímy v rôznom rozpoložením. Výpadok herné praxe bude hrať svoju rolu a môže sa podpísať hlavne na výkone francúzskych tímov, dlhšiu pauzu mali aj Nemci. Anglické a talianske kluby naopak plynulo pokračujú v rozbehnutej sezóne. V jednokolovom turnaji budú rozhodovať ešte väčšie detaily ako zvyčajne, stať sa teda môže všeličo, “premieta Michal Hanák, hlavný bookmaker Fortuny.