“Mám zo Španielska veľa zmätených a vystrašených správ a oni (UEFA) sa tvári, ako že sa nič nedeje,” povedal De Laurentiis. “Vari je problém povedať: Nejazdite do Barcelony, ale radšej choďte do Portugalska, Nemecka alebo do Ženevy,” vyhlásil Sedemdesiatjedenročný funkcionár.

Prvý zápas v Neapole skončil vo februári 1: 1, potom však Ligu majstrov prerušila pandémie koronavírusy a marcová odveta bola presunutá na 8. augusta. Víťaz dvojutkání postúpi na záverečný štvrťfinálový turnaj v Lisabone. K podobnému kroku siahla UEFA aj v prípade Európskej ligy, ktorej štvrťfinále sa budú hrať v Nemecku.

O zmenách formátu UEFA informovala pred troma týždňami s tým, že od štvrťfinále sa bude hrať už len na jeden zápas. Oznámený bol tiež náhradný plán pre prípad, že by sa niektoré osemfinálovej zápasy nemohli uskutočniť v pôvodnom dejisku. Ako náhradné lokality boli vybrané Porto a Guimaraes.

Katalánsko bojuje s pandémiou
“Keď mohli dať Ligu majstrov do Portugalska a Európsku ligu do Nemecka, tak myslím, že my by sme v Portugalsku alebo Nemecku mohli hrať tiež. Nechápem, prečo by sme mali hrať v meste, kde je situácia kritická,” pridal De Laurentiis.

Futbalisti Brescie s Matějů a utratil zostupujú zo Serie A
Španielsko totiž v posledných dňoch zaznamenalo nárast nakazených a podľa ministra zdravotníctva Salvadora Illy ich je 60 percent zo severovýchodnej časti Katalánska, kde je práve Barcelona. Nakazené hráča zaznamenali v Seville, Realu Madrid a Zaragoze.