Ak sa situácia vo futbalovom klube AC ​​Miláno nezlepší, útočník Zlatan Ibrahimovič za neho od budúcej sezóny pravdepodobne hrať nebude. Vadí mu, že “rossoneri” nie sú tým veľkým klubom, za ktorý prvýkrát hral v rokoch 2010 až 2012 a s ktorým získal titul a taliansky Superpohár.

“Ibra sa narodil, aby hral futbal, a stále je v ňom najlepšie. Uvidíme, ako sa budem cítiť za dva mesiace. Tiež záleží na tom, čo sa bude diať v klube. Ak bude situácia stále rovnaká, úprimne je nepravdepodobné, že by ste ma v budúcej sezóne v Miláne videli, “povedal Ibrahimovič v rozhovore pre prílohu Gazzetty dello Sport.

Do AC sa vrátil na konci decembra z Los Angeles Galaxy. Na San Sire podpísal zmluvu do konca sezóny s opciou na ďalší rok. Na jar sa však objavili špekulácie, podľa ktorých Ibrahimovič už nechce od budúceho ročníka v Miláne pôsobiť. Dôvodom bolo prepustenie šéfa futbalových operácií Zvonimira Bobana, ktorý stál za Ibrahimovicovým návratom do Milána.

Ibrahimovič si na júnovom tréningu pred odvetou semifinále Talianskeho pohára s Juventusom vymenil s Gazidisem názor. “Hovoril som za seba a za tím. Potrebovali sme si vyjasniť určité veci týkajúce sa ako moje, tak milánske budúcnosti. Povedal som, že toto nie je ten veľký Miláno, za ktorý som kedysi hral, ​​to je pravda. Musíme v tejto situácii robiť maximum , po celú dobu až do konca, “uviedol tridsaťosemročný Švéd.

“Ibra je tu, Ibra sa o to postará. Musím tu byť, inak prídete o fanúšikov. Neviem, či po Milánu bude ešte nejaký klub, nikdy som nezatváral rád dvere pred príležitosťami. Pôjdem jedine niekam, kde mám nejakú kontrolu, nie tam, kde slová nič neznamenajú. Stále mám veľa vášne pre to, čo robím, “konštatoval s 62 gólmi historicky najlepší strelec švédskej reprezentácie.