Zotrvanie v Nemecku, alebo návrat do Talianska? Alebo snáď presun do Anglicka, či do Španielska? O českého reprezentačného útočníka Patrika Schick sa zaujímajú kluby zo všetkých elitných európskych líg. Kde bude hrať? “Chceme zostať v Lipsku, ale nevylučujem alternatívu, že môžeme pokračovať v Ríme, alebo z Ríma odísť ešte do iného klubu,” vypočítava možnosti hráčov manažér Pavel Paska.

“Stále prebieha rokovania medzi Lipskom a AS Rím,” hovorí pre Sport Schickove manažér Pavel Paska zo spoločnosti International Sport Management. Schick sa v nemeckom tíme výborne chytil, v dvadsiatich dvoch bundesligových zápasoch strelil desať gólov a chcel by tam zostať. Aj saský klub by bol rád, lenže Koronavirové pandémie přiškrtila tok peňazí do futbalu, a tak sa licituje a tvrdo koná.

Lipsko malo v zmluve klauzulu, že môže českého reprezentanta vykúpiť za 29 miliónov eur (zhruba 780 miliónov korún). Lenže takto vysoká suma je pre neho neakceptovateľná, aj keď predalo Tima Wernera do Chelsea za 60 miliónov eur (zhruba 1,6 miliardy korún), a tak ju nevyužilo.

“To, čo platilo a bolo dosiahnuteľné v januári, už je preč. Vtedy sme rokovali o 29 miliónoch eur, ako všetko uzavrieme. Potom ale prišla pandémie, všetko skončilo a začali sme znovu. Jedná sa len o peniaze. Športovo je Patrik v Lipsku spokojný. Buď sa teda Lipsko dohodne na finančnom vyrovnaní, a Patrik zostane natrvalo, alebo by ho Rím znovu zapožičal na rok s opciou za vyšších podmienok, “myslí si Paska.