Podľa britského denníka The Guardian neprišla Kariusovi výplata od marcového prerušenia tureckej ligy kvôli pandémiu koronavírusy. Dvadsaťšesťročný gólman si prvýkrát na Besiktas sťažoval kvôli nevyplatené štyrom mesačným platom z minulej sezóny. Tento spor vyriešený a vyzerá to, že teraz sa obe strany dohodnú bez zásahu FIFA.

Besiktas pred dvoma rokmi zaplatil Liverpoolu 2,25 milióna libier za Kariusovo dvojročné hosťovanie s opciou. Tá by tento rok v lete predstavovala ďalších 7,25 milióna libier. Pokiaľ bude Kariusův kontrakt v Turecku ukončený, tak sa po 30. júni vráti do Liverpoolu, kde má platnú zmluvu do roku 2022.

Práve v drese “Reds” sa gólman najviac “preslávil”, keď v roku 2018 fatálne pokazil finále Ligy majstrov proti Realu Madrid (1: 3). A chýb sa nevyvaroval ani na hosťovaní v Besiktas, čo v dueli Európskej ligy na jeseň spoznal treba Slovan Bratislava.

Možno preto očakávať, že v nabitom mužstve kouča Jürgen Klopp by sa Karius za aktuálnej situácie už presadzoval len ťažko, priestor medzi troma žrďami si tam v poslednom roku navyše pevne podmanil skvelý Alisson Becker.

Varianty pre nemeckého gólmana? Britský server Daily Mail s odkazom na tureckej zdroje píše, že záujem o hosťovaní má Wolverhampton. U “vlkov” je jasnou jednotkou Rui Patrício, Karius by však vzhľadom k veľkej porcii zápasov mohol dostať priestor, hoci by o šancu tiež musel bojovať.