“Takýto vývoj nás dnes ráno prekvapil. Nič tomu po intenzívnom zimnom prestupovom období nenasvedčovalo, “konštatoval vo vyhlásení klub, ktorý v poslednej dobe investoval do príchodov Santiaga Ascacibara, Krzysztofa Piatek, Matheus Cunha a Lucasa Tousarta takmer 80 miliónov eur.

Päťdesiatpäťročný Klinsmann však uviedol, že od klubu nepociťoval dostatočnú podporu v boji o udržanie v bundeslige. “Špeciálne v bojoch o udržanie sú jednota, súdržnosť a koncentrácia na podstatné veci tie najdôležitejšie prvky. A ak ich nemožno garantovať, ako tréner nemôžem naplno využiť svoj potenciál a prijať za to zodpovednosť, “napísal Klinsmann.

Tímu sa ujal na konci novembra, kedy vystriedal Chorváta Anteho Čović, pod ktorého vedením tím zabŕdol do boja o záchranu. V deviatich bundesligových zápasoch Klinsmannův výber získal dvanásť bodov a Hertha teraz na 14. mieste tabuľky má šesťbodový náskok na zostupovú pozíciu. V minulom týždni berlínsky celok vypadol v osemfinále domáceho pohára po porážke 2:3 po predĺžení na ihrisku Schalke.