Katalánsky gigant na kolenách. A v peknom bahnu problémov. V naleštenom kolosu menom Barcelona tiká pred kľúčovou fázou sezóny časovaná bomba. Naštvaná reakcie Lionela Messiho, ktorý sa ozval po otvorenom interview športového riaditeľa Erika Abidala, môže vyústiť až v odchod šesťnásobného držiteľa Zlatej lopty. “Chaos, cunami,” komentujú chvatné dianie v slávnom klube španielske médiá.

V zákulisí jednej z najslávnejších futbalových značiek planéty sa dejú divoké veci. Všetko odšpuntoval športový riaditeľ Eric Abidal. Médiám opísal, ako prebehlo odvolanie trénera Ernesta Valverdeho, ktorého v januári vystriedal Quique Setién. “Veľa hráčov nebolo spokojných, alebo netrénoval tak tvrdo, boli tam aj nejaké vnútorné problémy,” vyhlásil okrem iného niekdajší obranca tímu.

Tým naštval Lionela Messiho. “Muž zodpovedný za športovú stránku vyhlási, že ‘veľa hráčov nebolo spokojných a’ veľa z nich nepracovalo poriadne ‘. Úprimne, také reči nemám rád. Nech povie mená, takto nás to poškodzuje! “Hneval sa kapitán.

Messi sa nevydržal len tak pozerať na to, čo sa v klube jeho srdce deje. Rozčúlilo ho, že vedenie na neho hádže zodpovednosť za vyhadzov trénera aj výber hráčov. Pritom z toho, čo si prial, sa nesplnilo vôbec nič – či už ide o Neymarův návrat alebo inštalovanie Xaviho do trénerskej pozície.