Tomáš Souček, rodák z Havlíčkovho Brodu, pomohol Slavii ako líder k dvom majstrovským titulom, k dvom prvenstvom v MOL Cupe, účasti v základnej skupine Ligy majstrov aj postupu do štvrťfinále Európskej ligy.

Dvadsaťštyriročný defenzívny záložník, o ktorého sa usilovalo niekoľko európskych celkov, sa rozhodol pre presun na ďalšiu úroveň. Dohodol sa na zmluve s West Hamom United. Do aktuálne 17. celku Premier League mieri na polročné hosťovanie za cca 115 miliónov korún, ktoré je doplnené povinnú opcií v prípade, že sa “kladivom” udrží v najvyššej anglickej súťaži. Potom by do Slavie putovalo približne ďalších 420 miliónov korún.

Souček je odchovancom Slavie a klub opúšťa po dlhých štrnástich rokoch, počas ktorých strávil mimo klub len pol roka na hosťovaní vo Viktórii Žižkov a rovnaký časový úsek v Slovane Liberec. “Ahoj slavistov, moc ďakujem za tie roky, čo som v Slavii pôsobil. Boli to krásne časy, ale teraz verím, že je ten pravý čas ísť skúsiť novú výzvu, “uviedol Souček vo videu, v ktorom sa lúči so Slaviou a jej fanúšikmi.