Pred šiestimi rokmi zaplatil Arsenal za nemeckého reprezentanta 50 miliónov eur. Išlo o klubový rekord. Arséne Wenger dovtedy tak hlboko do klubovej kasy nikdy nesiahol.

Vtedy fanúšikovia Gunners jasali. Konečne sa dočkali špičkové posily, o ktorej dlhé roky len márne snívali. Teraz sú na svojho spasiteľa alergickí. Na sociálnych sieťach klubu je súslovie “Özil von” neustále omieľaným evergreenom.

Mesut Özil je v londýnskom klube persona non grata. Po šiestich rokoch došla nespokojnosť s jeho výkonmi tak ďaleko, že bude Arsenal radšej platiť za to, aby sa vyhasnuté hviezdy zbavil.

Sám hráč nastupuje sporadicky, a keď už sa na trávnik pozrie, nedá sa jeho prístup k hre ani vzdialene označiť za nadšený.

Reč tela technického levonohého stredopoliara provokuje priaznivcov severolondýnského klubu a pri svojich striedaniach je Nemec pravidelne “odmeňovaný” piskotom. Özil nikdy nebol bojovníkom schopným pre svoj tím pokojne nasadiť vlastné zdravie. S herné nepohodou a zjavnou nedôverou súčasného trénera Unai Emeryho sa však jeho limity predrali oveľa viac na povrch.