Kapitán futbalistov Barcelony Lionel Messi si nie je istý, či vedenie katalánskeho klubu v lete urobilo maximum pre návrat útočníka Neymara z Paris St. Germain. Argentínska hviezda súpera Slavie v skupine Ligy majstrov však aj bez brazílskeho reprezentanta považuje súčasný tím za veľa silný.

Neymar predvlani prestúpil z Barcelony do PSG za rekordných 222 miliónov eur. V lete vyjadril túžbu odísť späť na Camp Nou, ale podľa francúzskeho klubu za neho španielsky majster ponúkol málo.

“Neviem, či Barcelona urobila všetko pre to, aby ho priviedla. Úprimne si nie som istý ani tým, či urobil maximum Neymar. O vyjednávanie s PSG nemám toľko informácií, ale určite to nebolo ľahké,” povedal Messi v rozhovore pre španielsky denník Sport.

Odmietol špekulácie médií, že s niekoľkými skúsenejšími spoluhráčmi vedenie Barcelony žiadal, aby Neymara priviedlo späť. “Tak to nebolo. Pochopiteľne sme sa o tom v šatni bavili a povedali sme im svoj pohľad na vec. Nikdy sme ale nežiadali, že ho musí kúpiť. Iba som im poskytli názor, rovnako ako u Griezmanna a ďalších hráčov, ktorí k nám prišli , alebo neprišli, “vyhlásil Messi.