Futbalové veľkokluby Real Madrid a Paris Saint-Germain si vymenili brankára. Francúzsky majster podpísal štvorročnú zmluvu s Kostaričanov Keylor Navas, opačným smerom sa sťahuje Francúz Alphonse Areola, ktorý bude v španielskej metropole jednu sezónu iba hosťovať bez možnosti opcie.

Dvadsaťšesťročný areola, ktorý má na konte tri reprezentačné štarty za Francúzsko a ako brankárska trojka bol vlani členom zlatého tímu na MS, by mal v Reale kryť chrbát Belgičanovi Thibaut Courtois.

Tridsaťdvaročný Navas opúšťa Real po piatich rokoch, počas ktorých vyhral s madridským klubom okrem iného trikrát Ligu majstrov. V PSG bude najskôr brankárskou jednotkou pred Španielom Sergiom Rice, ktorý prišiel v nedeľu na hosťovaní zo Sevilly.

Navasovým príchodom zavŕšil PSG kompletné letné obmenu brankárske trojice. Pred areola už bohatý klub opustili Nemec Kevin Trapp (Frankfurt) a talianska legenda Gianluigi Buffon, ktorý sa vrátil do Juventusu. V júli Parížania získali poľského mladíka Marcina Bulk po vypršaní jeho kontraktu v Chelsea.