“Skvelé, že s nami Wilfried Bony trénuje. Je to excelentný profík, má vynikajúcu pracovnú morálku a chlapci si z toho veľa vezmú, “napísal na Twitter tréner Newport County Michael Flynn.

Útočník z Pobrežia Slonoviny si s jeho tímom plní individuálny plán. V júni mu totiž vypršala zmluva sa Swansea a stále nemá podpísaný ďalší kontrakt.

Bývalý útočník Sparty pritom prešiel hviezdnymi kluby, pred štyrmi rokmi ho Manchester City kupoval zo Swansea za v prepočte miliardu korún.

U Citizens sa ale nikdy nestal kľúčovým útočníkom (v ceste mu stál Sergio Agüero) a putoval na hosťovanie do Stoke, aby sa potom na prestup vrátil do Walesu.

Lenže zbrzdilo ho vážne zranenie, pretrhol si väz v kolene a skoro celý rok 2018 strávil na maródke. Jeho posledným hosťovaním bol katarský klub Al Arabi a nasledovalo majstrovstvá Afriky.

“Chcem sa vrátiť do Premier League,” vyhlásil nedávno v rozhovore pre BBC. “Žijem na Ostrovoch šesť rokov, mám to tu rád, takže si porozprávam s agentom a Premier League bude cieľ. Mám na to, aby som to dokázal. “