Milan Škriniar je na zozname posíl Barcelony. Tá už sa mala stretnúť so zástupcami Interu Miláno, do hry sa ale vložil aj Manchester United s José Mourinhom.

Miláno – Barcelona má záujem o obrancu Milan Škriniar. Dvadsaťtriročného slovenských stopéra si podľa španielskych médií vyhliadla ako náhradu za zraneného Samuela Umtitiho. Škriniar by sa tak mohol stať prvým Slovákom v Barcelone.

Podľa prvotných informácií je Barcelona ochotná za Škriniara ponúknuť až 85 miliónov eur, čo by pre Miláno mala byť dostatočne vysoká suma. Pred rokom 23-ročného stopéra vykúpil zo Sampdorie Janov za 24,5 milióna eur.

Pre Škriniara hovorí fakt, že je podobne ako francúz Umtiti skvele fyzicky vybavený a platný v hlavičkových súbojoch.

Barcelona nie je jediný záujemcov v súboji o Škriniara.

Správa o jej záujme sa objavila len dva dni potom, čo britské médiá písala o záujme Manchestru United. José Mourinho je ochotný za obrancu ponúknuť 65 miliónov eur, v lete usiloval o stopérov Tobyho Alderweirelda a Harryho Maguira, lenže neúspešne. Ďalším variantom má byť teda Škriniar.

Slovenskú stopér je skrátka v centre záujmu svetovej klubovej špičky. Vlani v zime o neho usiloval Manchester City, Inter vtedy zamietol ponuku s cenovkou cez 63 miliónov eur a oznámil, že lacnejšie ako za 79 miliónov ho nepredá. Citizens pokračovali v rokovaniach aj v lete, lenže opäť neúspešne.