Waleský futbalista Gareth Bale je podľa španielskych médií blízko prestupu z Realu Madrid, kde s ním tréner Zinedine Zidane nepočíta, do čínskeho klubu Ťiang-su Su-ning. Denník Marca v piatok napísal, že k dotiahnutie dlho očakávaného prestupu hviezdneho útočníka ostávajú posledné detaily. Jeden z najbohatších klubov čínskej ligy Ťiang-su je ochotný prevziať Baleovu trojročnú zmluvu na 22 miliónov eur (zhruba 563 miliónov korún) ročne.

Tridsaťročný Bale prišiel do Madridu v roku 2013 z Tottenhamu za vtedy rekordnú sumu 101 miliónov eur. V drese “bieleho baletu” odohral 231 zápasov, dal 102 gólov, pridal 65 prihrávok a štyrikrát za sebou s klubom vyhral Ligu majstrov. V uplynulej sezóne, ktorá bola po odchode hviezdneho Cristiana Ronalda pre Real jednou z najhorších v histórii, sa nedokázal presadiť do základnej zostavy a ani v príprave si moc nezahral.

Ťiang-su Su-ning z mesta Nan-ťing skončil v lige piaty, ale patrí k bohatým čínskym klubom. Podnikateľská skupina, ktorá ho vlastní, má zároveň sedemdesiatpercentný podiel v Interi Miláno. V piatok presunula z talianskeho klubu do Ťiang-su brazílskeho reprezentačného stopéra Joaa Mirandu.