Slovenskú futbalista Miroslav Stoch prestúpi zo Slavie do PAOK Solún. Potvrdil to predseda predstavenstva pražského klubu Jaroslav Tvrdík. Reprezentačný záložník sa ešte musí s gréckym šampiónom dohodnúť na podmienkach zmluvy a prejsť zdravotnou prehliadkou. Český majster podľa informácií serveru iSport.cz dostane za Stoch 1,5 milióna eur.

“Na odporúčanie trénerov a športového úseku klubu som podpísal prestupový zmluvu hráča Miroslav Stoch do PAOK Solún. Vzal som do úvahy vážne osobné dôvody na strane hráča,” napísal Tvrdík na twitteri.

“Je to neplánovaný prestup, ale sú situácie, kedy je potrebné vyjsť v ústrety. Budeš mi na ihrisku veľmi chýbať, Miňo,” pridal Tvrdík, podľa ktorého neboli pre Stoch ani pre Slaviu hlavným motívom transferu financie.

Stoch do Slavie prišiel pred dvoma rokmi z Fenerbahce Istanbul. V uplynulej ligovej sezóne bol druhým najlepším strelcom vršovického tímu, jar mu ale toľko nevyšlo a dal počas neho len dve súťažné bránky. Rodák z Nitry za “Zošívané” dokopy odohral 88 súťažných duelov a pripísal si 20 gólov a 19 asistencií.

Dvadsaťdeväťročný záložník sa vráti do známeho prostredia, dres PAOK obliekal v sezóne 2013/14 počas hosťovaní z Chelsea. Stoch ešte pôsobil v Bursaspor, Twente Enschede alebo Al Ainu v Spojených arabských emirátoch.