Bývalý kouč Realu Madrid alebo španielskeho národného tímu podpíše trojročnú zmluvu a na lavičke nahradí Joaquína Caparroso.
Päťdesiatdvaročný Lopetegui bol bez práce od októbra, kedy ho Real prepustil po sérii zlých výsledkov, ktorú zavŕšil potupný debakel 1: 5 od úhlavného rivala Barcelony.

Bývalý brankár oznámil dohodu s “Bielym baletom” tesne pred štartom minulého majstrovstvá sveta, načo ho vedenie španielskeho zväzu priamo v dejisku šampionátu v Rusku odvolalo z reprezentačnej lavičky.
“Trénoval španielsky nároďák, Real Madrid, teraz prichádza k nám. Je to obrovské meno s veľkými skúsenosťami. So Španielskom hral skvelý futbal, v Reale hrali taky dobrý futbal, ale bohužiaľ nemali výsledky. Uvidíme, čo u nás. Očakávania budú stopercentne veľká, “povedal Vaclík novinárom v Prahe, kde sa s reprezentáciou chystá na zápasy európskej kvalifikácie s Bulharskom a Čiernou Horou.

Český gólman sa Sevillou dokázal vlani v septembri nad Realom vedeným Lopeteguim zvíťaziť 3: 0. “Ono to nejako začalo tým zápasom s nami. Potom išli ich výsledky dole, prehrávali v Lige majstrov, dostali päť gólov na Barcelone a potom Lopetegui odchádzal. Možno to je trochu paradox, “uviedol Vaclík.
Sevilla má za sebou nepodarenú sezónu. V španielskej lige skončila až na šiestom mieste a nezahrá si Ligu majstrov. V Európskej lige andalúzsky celok vypadol už v marcovom osemfinále s pražskou Slaviou. Potom bol odvolaný kouč Pablo Machine, ktorého dočasne zastúpil vtedajší športový riaditeľ Caparroso. Ten v máji ako tréner skončil, ale v klube zostane v inej pozícii.