Gabunské futbalista Pierre-Emerick Aubameyang je podľa informácií BBC blízko prestupu z Dortmundu do Arsenalu. Londýnsky klub by mal za dvadsaťosemročného útočníka zaplatiť okolo 60 miliónov libier (asi 1,7 miliardy korún).

“Sme pripravení tento transfer uskutočniť, ale len v prípade splnenia istých podmienok,” povedal športový riaditeľ Dortmundu Michael Zorc v nemeckých médiách. “Máme jednoznačný postoj. Od Arsenalu sme dostali niekoľko ponúk a všetky sme zatiaľ odmietli,” dodal funkcionár.

Aubameyang prišiel do Dortmundu v lete 2013 zo Saint-Étienne a vypracoval sa v jedného z najlepších útočníkov Európy. V 144 bundesligových zápasoch strelil 98 gólov a pridal 22 asistencií. Najlepší futbalista Afriky za rok 2015 však tiež máva problémy s disciplínou a niekoľkokrát už kvôli tomu bol vyradený z kádra Borussie. Tento týždeň hviezdny útočník nenastúpil do tréningového procesu, kvôli údajnej chorobe. Podľa informácií nemeckých športových denníkov sú ale za absenciou Aubameyanga skôr prestupovej starosti.