“Existuje možnosť, že Birkirkara získa Ronaldinha,” pokračoval Valenzia v rozhovore pre Times of Malta. “Zatiaľ to nie je dotiahnuté, musíme byť trpezliví a uvidíme, ako rokovania dopadnú,” dodal.
Bola by to prvotriedne senzácia, obrovská reklama pre maltský futbal, pre tamojší najvyššiu súťaž, ktorú hráva štrnásť poloprofesionálnych klubov. Birkirkara je štvornásobným majstrom, avšak v minuloročnej sezóne skončila siedma, teda sa nezúčastňuje európskych pohárov.

Tak ako je možné, že reálne láka brazílskeho majstra sveta? Prečo by si mal tridsaťdeväťročný Ronaldinho rozmyslieť koniec kariéry, ktorú uzavrel pred rokom a pol?
Valenzia prezradil, že ambiciózny nápad nadhodil nový potenciálny sponzor klubu. Spoločnosť zo zahraničia, ktorá chce do Birkirkara investovať.

“Počas rokovaní sme zistili, že zástupcovia onej spoločnosti majú blízko k ľuďom z Ronaldinhova okolia. Tie zaujala vidina hráčov v našom malom klube a chcú dohodu podporiť, “uviedol športový riaditeľ maltského mužstva.
“Takýto prestup by náš celok ohromne zviditeľnil. Ronaldinho by nám veľmi pomohol – nielen herne, ale aj z marketingového pohľadu. Veď patrí medzi dvadsať najlepších futbalistov histórie, “pokračoval Valenzia.