Finanční experti sa zhodujú, že silná značka menom Manchester United zostane aj po Koronavirové kríze viacmenej nepoškodená, a “červení diabli” budú jedným z mála klubov, ktorý bude môcť utrácať. Spolu s príchody sa rieši aj jeden dlho očakávaný odchod. Súčasná situácia by konečne mala rozhodnúť o osude Paul Pogba.

Pogba sa vrátil na Old Trafford v roku 2016, skvelé výkony v červenom drese ale vyvažujú (možno až prevažujú) problémy s výkonnosťou i zraneniami. Ďalšie odchod by pre neho bol vyslobodením, podľa mnohých špekulácií by víťaz MS 2018 mohol svoju kariéru nakopnúť späť do hviezdnych výšin v drese Realu Madrid.

Situácia je ale samozrejme zapeklitá. Keď sa United skutočne rozhodnú Pogba predať, klubová kasa na tom bude významne tratit. “Špekulácie ohľadom stomilionových transferov trochu ignorujú realitu, ktorá náš šport čaká,” vyjadril sa riaditeľ Manchestru United Ed Woodward k faktu, že sumy aj za tie nejhvězdnější plejery pôjdu strmo dole.

Názorne to možno predviesť práve na Pogbově príklade. Ešte vlani v lete United prilepili na francúzskeho záložníka pomyselnú cenovku vo výške 180 miliónov.