Slávna La Masia, továreň na výrobu futbalových talentov, sa otriasa v základoch? Takto horúce to asi nebude, však vedenie Barcelony poriadne pení. Xavi Simons, ktorého si v akadémii piplala od siedmich rokov, odmietol ponuku na novú zmluvu a dohodol sa v PSG. S parížskym klubom podpísal kontrakt do roku 2022.

“Opúšťam časť svojho života. Je to pre mňa veľmi zložitý deň, nikto nerád hovorí zbohom. A ešte menej vo chvíli, keď sa lúčite s miestom, ktoré bolo vaším domovom, “napísal mladý chlapec v emotívnom príspevku na sociálne siete, kde ho len na Instagramu sleduje 1,7 milióna fanúšikov.

Holandský stredopoliar robil v mládežníckych výberoch Barcelony kapitána. Kučeravé vlasy v štýle kolumbijskej legendy Carlosa Valderrama, sympatický kukuč a exotický vzhľad ho predurčujú k popularite. Už v mladom veku vystupuje ako futbalová celebrita. Na sociálne siete vsádza fotky z dovolenky na Malorke, ako VIP hosť sa fotil s Neymarom na Veľkej cene F1 Španielska. Keď k tomu pripočítame futbalový kumšt na ihrisku, dostaneme mix ohromného potenciálu.

Barcelona mu ešte na začiatku leta ponúkla nový kontrakt, sľúbila, že mladého hráča bude rotovať medzi tímom do 19 rokov a dospelým béčkom. Samozrejme iba pri zodpovedajúcej výkonnosti, žiadne stavanie vzdušných zámkov. Na šestnásťročného chlapca slušná perspektíva, lenže ani to jemu a najbližšiemu okoliu nestačilo.

Je to dobrý hráč, ale nie zase výnimočný, “oznámili tréneri z La Masia renomovanému portálu ESPN. “Skauti všetkých najlepších klubov z Anglicka a Nemecka sa na neho kvôli jeho profilu jazdili pozerať. Nikto ale neprišiel so žiadnou ponukou, “tvrdil ESPN iný zdroj.

Presun pomocou myši mladíka do PSG môže mať aj iné následky. Vzťahy medzi Barcelonou a PSG sú teraz vážne narušené, pritom kluby už začali s prvým oťukáváním prestupu Neymara. Na Camp Nou teraz parížskej šejky nechcú ani vidieť, tým pádom je otázka veľkého transferu zase u ľadu.