Novým koučom futbalistov Juventusu Turín sa stal Maurizio Sarri. Doterajší tréner Chelsea podpísal s úradujúcim talianskym majstrom zmluvu na tri roky. Juventus to oznámil na svojom webe.
Chelsea opustil šesťdesiatročný rodák z Neapola po jednej sezóne, v ktorej s tímom vyhral Európsku ligu, postúpil do finále Ligového pohára a skončil tretí v anglickej lige. Kvôli nezhodám s hráčmi sa ale stále špekulovalo o jeho odchode.

Na Stamford Bridge mal zmluvu ešte na dva roky. Podľa talianskych médií za neho Juventus zaplatil odstupné 1,1 milióna libier (asi 32 miliónov korún), britské médiá informovala o sume päť až desať miliónov libier.
“Keď sme sa bavili po finále Európskej ligy, Maurizio dal jasne najavo, že by sa veľmi rád vrátil domov a pracoval v Taliansku,” uviedla šéfka Chelsea Marina Granovská. “Aj pre neho bolo dôležité byť blízko rodine, aby sa mohol starať o starých rodičov,” dodala.
Sarri nahradil Massimiliana Allegriho, ktorý po sezóne v klube skončil a rozhodol sa dopriať si ročné voľno.
S Juventusom počas piatich rokov získal päť majstrovských titulov, štyrikrát Taliansky pohár a dvakrát domáci Superpohár. Juventus sa pod jeho vedením tiež dostal dvakrát do finále Ligy majstrov.
Pred angažmán v Chelsea viedol Sarri v talianskej lige tri roky Neapol. Predtým trénoval v Serii A tiež Empoli, ktoré v roku 2014 do najvyššej súťaže doviedol.