Kluby prvej a druhej nemeckej futbalovej ligy sú pripravené na čiastočný návrat fanúšikov na štadióny od budúcej sezóny, ak to dovolí vládne opatrenia v súvislosti s Koronavirové situáciou v krajine. Nový bundesligový ročník štartuje 18. septembra.

Ministri zdravotníctva jednotlivých spolkových krajín by sa mali zísť budúci týždeň a rozhodnúť, či dajú zelenú k postupnému návratu fanúšikov na tribúny. “Profesionálny futbal sa môže vracať k normálu len po malých krôčikoch. Nie je tu žiadne kúzelné tlačidlo pre politiky, aby otvorili hneď celé štadióny,” uviedol Seifert.

Ak sa podľa neho diváci na tribúny dostanú, minimálne do konca kalendárneho roka na štadiónoch nebudú hosťujúci priaznivci, tribúny na státie ani alkohol. “Nikto z DFL nebude požadovať špecifický počet ľudí, to by bolo nezodpovedné a zbytočne riskantné. Prioritou nie sú plné štadióny, ale zdravotná situácia,” upozornil Seifert.

Nemecká vláda zakázala do 31. októbra všetky podujatia s masovou účasťou. Západné sused SR sa obáva druhej vlny choroby covid-19 kvôli rastúcemu počtu nakazených. V Nemecku sa tento mesiac uskutoční záverečný turnaj Európskej ligy, ale stretnutie v Duisburgu, Düsseldorfe, Gelsenkirchen a Kolíne nad Rýnom sa budú hrať bez divákov.