Veľká úľava na Etihad Stadium! Miesto zákazu pôsobenia v európskych pohároch musí Manchester City skousnout “len” pokutu vo výške 10 miliónov eur. Citizens ale siahnu do vrecka ešte hlbšie, ďalšie nemalé čiastky totiž vydajú na posily. Pre ťahanie Ligou majstrov si vybrali štvoricu hráčov z veľkých európskych líg.

Pôvodný trest znel kruto. UEFA vo februári tíme Pepa Guardiolu uložila pokutu 30 miliónov eur a hlavne ho vylúčila na dva roky zo svojich súťaží kvôli porušeniu pravidiel finančnej fair play a licenčných predpisov. V bledo modrej časti Manchestru sa bilo na poplach, dosť nahlas sa riešilo, že hviezdy ako Kevin de Bruyne či Raheem Sterling nebudú chcieť zostať v tíme, ktorý nesmie hrať v pohárovej Európe. Na vážkach mal byť aj sám tréner Guardiola.
Po zrušení zákazu je ale všetko inak – opory zostávajú, katalánsky taktík taky, všetci dokonca majú dostať nové zmluvy. A miesto hromadných odchodov sa riešia štyri veľké príchody. Kvôli komu bohatý majiteľ šejk Mansúr rozbije pokladničku tentoraz?

Útok City by mal vystužiť 22-ročný Lautaro Martínez, hviezda Interu Miláno. O mladého Argentínčana sa veľa nahlas zaujíma Barcelona, ​​kvôli dopadom finančnej krízy spojené s koronavírusy ale dosť možno nebude ochotná a schopná zaplatiť jeho výstupné klauzulu vystavujúci necelé tri miliardy korún. S tým by klub z Manchestru nemal mať problém. O Martíneza stojí kvôli generačný obmene v útoku, jeho slávnejší krajan Sergio Agüero sa totiž v 32 rokoch pomaličky chystá na návrat do rodnej vlasti.

Druhú hviezdičkou do ofenzívy by sa mal stať Ferrán Torres. Až dvadsaťročnej pravé krídlo je oporou Valencie, v 32 zápasoch nastrieľal štyri góly a na rovnaký počet gólov nahral. V aktuálnej sezóne Ligy majstrov má v šiestich zápasoch bilancii 2 + 2.

Posledným do partie posíl má byť obr Kalida Koulibaly. 29-ročný senegalský stopér je už pár rokov veľa žiadaným tovarom, zatiaľ bola ale vždy prekážkou jeho cenovka. Tá sa pohybuje okolo 100 miliónov eur.