Katalánsky veľkoklub zažíva hrozivý štart do sezóny. Najhoršie za posledných dvadsaťpäť rokov. Barca je po piatich kolách v Primera Division až na ôsmom mieste, pričom žiadny ligový tím nedostal viac gólov.

Dalo sa predpokladať, že zlaté časy nemôžu trvať večne, obzvlášť, keď je potrebné naštartovať pozvoľnú obmenu starnúceho kádra. Napriek tomu sú fanúšikovia Blaugranas zdesenie z toho, ako sa milovaný klub prezentuje v úvode nového ročníka.

Žalostný sobotňajšej výkon na pôde ligového nováčika Granady definitívne zhmotnil najhoršie obavy: slávna Barcelona je v kríze.

Zverenci Ernesta Valverdeho podľahli 0: 2, hoci 74 percent času držali loptu na svojich kopačkách. Nudná, sterilné hra bez prekvapivých riešení však viedla k jedinej strele smerujúcej na bránku súpera. Nevídaná štatistika najlepšie dokumentujúce barcelonskú biedu.

Luis Suárez a Antoine Griezmann v základnej zostave, do druhého polčasu naplnení o najlepšieho hráča sveta Lionela Messiho a šestnásťročného supertalentovaného Anssumane Fatih? Ani taká ofenzívnej supersily nedokázala nič kloudného vyprodukovať.

Katalánsky celok si vo všetkých súťažiach nepriviezol výhru už zo siedmich po sebe idúcich výjazdov, čo sa mu prihodilo naposledy pred osemnástimi rokmi.

Domáce stánok modročervených naopak zostáva nedobytnú pevností, vyhrali na ňom dvanásť zápasov po sebe a prehrali iba dvakrát od leta 2017, kedy sa Valverde stal hlavným trénerom.