Najbláznivejšie prestup leta sa blíži. A prepisovať sa budú aj rekordné tabuľky. Manchester United totiž súhlasí s tým, že za obrancu Harryho Maguira z konkurenčného Leicesteri zaplatí neuveriteľných osemdesiat miliónov libier.

Keď v roku 2018 odchádzal Virgil nad Dijk zo Southamptonu do Liverpoolu za 75 miliónov libier, krútili experti hlavou, kam až môžu prestupovej sumy za obrancu šplhať. A teraz si najskôr veľa ľudí pomyslí to isté. Len sa do rekordných tabuliek zapíše Harry Maguire.

Červení diabli pracujú po nepodarené sezóne na doplnenie kádra a poriadne púšťajú klubové kase žilou. Dvadsaťšesťročný Maguire bude stáť šéfov z Old Trafford v základe 60 miliónov libier, ale pripočítať treba aj ďalších dvadsať miliónov, ktoré budú v zmluve ako výkonnostný bonusy hráča. United tak na prestupovom poli porazili mestského konkurenta a úradujúceho majstra Manchester City.

Nákupy Manchestru United podľa všetkého ani teraz nekončí. V ich hľadáčiku je ďalej Bruno Fernandes zo Sportingu Lisabone a tiež Sean Longstaff z Newcastlu.